Fokus, fokus, fokus.....

Jag satt och funderade för ett litet tag sedan över hur lätt jag har för att hålla fokus och inte tvivla över visa situationer, medans andra situationer kan få mig omedvetet ur balans och tappa fokus på det jag vill.
 
Arbete är en sådan sak jag alltid haft lätt för att hålla fokusen på, jag har arbetat med en rad olika yrken och har alltid fått den tjänst jag lagt min fokus på, oavsett om jag har haft utbildning eller ej för tjänsten. Jag har arbetat som boendestödjare för psykisktsjuka och behandlings assisten på ett LVM-Hem för att ge några exempel och den enda utbildning jag har är inom byggnadslinjen. 
 
Jag har alltid trott på mig själv när det kommer till arbeten som handlar om andra människor så därför har min fokus alltid legat på det jag vill ha och tvivel har aldrig poppat upp vare sig före, under eller efter arbetsintervjuerna. Då när jag vet att jag kan och vet hur jag ska lägga min fokus för att nå det arbete jag vill ha så skulle ju man ju kunna tro att jag enkelt fört över det på alla situationer i mitt liv för att uppnå det jag vill.....
 
Men det krävs mer träning än man kan tro för att kunna bryta invanda tankegångar och få fokusen på det man vill istället för det man inte vill. Det är här den största och för mig svåraste utmaningen finns, att lägga fokus på det jag vill i alla situationer och aspekter i mitt liv utan att låta "gamla" och invanda tankar ta över. Jag är tacksam och lyckligt lottad över att ha en klok och vis fru P som kan "rycka" mig lite i armen och visa vart jag hade fokus från start, precis som jag kan göra med henne (   men inte lika ofta :)   ).
 
Att skriva funkar för mig som lite terapi och ger mig ofta aha upplevelser, inte aha i "oj det visste jag inte" betydelsen utan mer som på  "aha, det är så jag ska göra" sättet.
Kom ihåg att det aldrig kan bli fel, det du lägger fokus på drar du till dig.
 

 
Nu kommer en liten utmaning till mig själv och till dig som vill:
 
Jag ska ta en situation som jag vet lätt kan få mig ur fokus och använda samma metod som jag gör vid arbetsansökningar, släppa alla tvivel och veta att det jag har fokus på kommer till mig.
 
 
Hur det har gått kommer i ett annat inlägg :)
 
Herr T


Balsam för själen

Det är många som tror och känner att det är svårt att meditera. Man kanske inte vet hur man ska komma igång eller vad det är för någonting. Att meditera är som balsam för själen. I detta samhälle fyllt av intryck och information som stömmar till oss dagligen är det viktigt att hinna ta hand om vårt inre. Meditation är vägen till tömning av tankar. Det hjälper dig också i att få insikt och inspiration.

 

Den största utmaningen för mig när jag började var att sitta still och inte tänka på vad jag skulle laga för middag på kvällen. Det är en träningssak att lära sig att tömma huvudet och vända sig innåt och bara slappna av. Jag tycker att det hjälpte i början att ha låg avslappnande musik, det finns även meditationsskivor där någon guidar dig egonom en hel meditation. Det kan vara en bra start om man har svårt att hålla fokus.

 

Det finns många sätt att meditera på, man kan meditera på bara 10 minuter likväl som man kan meditera i en halvtimme. De kortare är med en pause i vardagen där du får en chans att få tillbaka lite energi och andas. Medan de längre kan du uppnå så mycket mer med. Jag har själv svårt att få tiden till de längre meditationerna, men det är inget man måste göra varje dag heller. Men jag försöker att få in en längre några gånger i månaden. När man väl börjat inser man verkligen värdet i det och vilken nytta det gör. Likväl som en del går till gymmet för att ta hand om sitt yttre och sin hälsa så är detta lika nyttigt för ditt inre. 

 

Inför en meditation

 

✔ Släpp viljan. Avstår från att försöka uppnå andliga upplevelser som du har hört talas om. Det finns ingen mål att nå. Gå in i detta utan några förväntningar.

 

✔ Se till att du är utvilad innan du börjar. Jag har gjort detta många gånger på kvällen när jag är trött och det slutade alltid med att jag bara somnar. Det är svårt att göra stora framsteg i meditation om du ständigt somna, eller hur :)

 

✔ Meditera i behagliga miljöer. Välj en fridfull omgivningar. Undvik att ha hög musik i bakgrunden eller att vara på en plats där det är full aktivitet utanför rummet. 

 

✔ Släpp alla måsten. Om du går in i detta för hårt kan det bara bli ett hinder med tankar som jag måste uppleva, jag borde, ger bara onödiga spänningar och tankar.

 

✔ Slappna av. Det kan vara svårt att koppla av ibland, speciellt om du just har gjort massor av saker innan din meditation. Kom i stämning för meditation genom att ta ett varmt bad, lyssna på lite lugn musik eller bara ta en promenad innan. 

 

✔ Meditation inte är tänkt att vara en smärtsam övning. Sitt inte på ett hårt trägolv eller på en hård stol. Ha på dig bekväma kläder och sitt på en skön plats. Jag brukar sitta i sängen eller i soffan som exempel.

 

 

En ständig ström av intryck hindrar oss från att uppleva världen som den är. Mycket av våra tankar handlar inte om här och nu. Genom meditation lär vi oss hur man observera utan filter, känslomässig partiskhet och subjektiva åsikter. Vi blir mindre fast i det känslomässiga innehållet i vårt liv. Sanningen förverkligas med uppväckta klara ögon. I processen upplever vi vilka vi verkligen är. 

 

 

Kan rekomendera er att kika in på meditera dig fri för mer tips och inspiration. Där kan du även få många praktiska tips hur du går till väga från början till slut. Lycka till och ta hand er!

//Fru P

 

 Skapa ett personligt klipp

Ni har säkert som jag suttit vid you tube och tittat på inspirerande klipp med fin musik och kloka ord, och jag tänkte visa hur du kan göra ditt eget you tube klipp med dina favorit bilder, visdomsord eller varför inte göra din visionboard på detta sättet. Sedan kan du dela med dig av ditt klipp eller bara njuta av det själv. 
 
Du börjar med att spara alla de bilder i datorn du vill använda dig av, ett tips om du vill skriva din visioner eller visdomsord på dina bilder är att du använder det här gratis fotoprogramet för lägga på text på dina foton. När du är klar med alla bilder du vill använda dig av så använder du sedan Picasa, har du inte det så kan du ladda ner det gratis  Här.
 
Ta nu fram dina bilder ur den mappen de ligger i och sedan lägg dem längst ner till vänster.
 
 
Sedan högst upp i menyn trycker du på skapa/film/från urval.
 
Då kommer du hit.
 
 
Trycker du på fliken film kan du välja att lägga till musik, det måste vara musikfiler som ligger på din dator. Du kan även där välja hur dina bilder ska visas och övergången mellan bilderna ska vara. Även vilken storlek ditt klipp ska ha. Här kan du även välja att anpassa din musik efter dina bilder så det synkas på ett bra sätt, så musiken inte tar sluta innan alla foton visats eller tvärtom :)
 
Trycker du på fliken bild kan du lägga till och ta bort bilder. Även lägga till en text på förstasidan, vad ditt klipp heter kanske och datum. Valfritt. Välja bakgrundsfärg och textfärg. Du kan även lägga till text till varje bild här om du vill och där kan du under mallar välja hur texten ska visa sig. Vad du än gör kan du ändra i efterhand så testa dig fram vad du tycker ser bäst ut.
 
Under fliken klipp så skapar du sedan ditt färdiga verk. Vill du lägga upp den på you tube för att sedan få en html kod så du kan lägga upp ditt klipp på din blogg eller dela den på din facebook så trycker du där bara på you tube ikonen. Annars kan du välja att bara trycka på skapa film för att sedan ha den sparad på din dator. 
 
Jag tycker det här är jätte roligt att göra och det tror jag också ni kommer tycka när ni väl kommit igång :)
 
För att visa hur ett exempel på hur det kan se ut så har jag lånat lite bilder från Googel och laddat ner en låt     som jag tycker om. Har ni några frågor eller fastnar på vägen så lämna bara en kommentar så kan jag se om jag kan hjälpa till! 
 
/Fru P
 
 
 
 
 
 


Hantera motgångar

Något vi alla möter i livet är utmaningar och motgångar av olika slag, sedan hur vi hanterar dem är ofta olika. Vår familj har just mött en motgång som har med vår ekonomi att göra och många skulle kalla det för en kris. Men vi väljer att se det hela som en utmaning och en möjlighet till att öppna nya dörrar. Genom att behålla lugnet, ändra perspektiv och hålla fokus vet vi att detta inte behöver vara något större gupp längs vägen, det blir vad man gör det till. 
 
Lugnet finner vi i att lägga extra tid till egentid, till att andas djupt och inte låta någon som helst stress ta överhand. När nu detta beskedet kom så hetsade ingen av oss upp sig, vi tog en liten pause och sedan tog vi upp alla fördelar vi kunde se i detta oavsett om de inte är jätte stora så talade vi om dem och peppade varandra. Beskedet kom inte som en jätte stor överaskning då som vi vet, det vi fokuserar på drar vi till oss. Vi hade fokuserat på förändringen och den kom nu, inte senare som man gärna lite fegt vill när man tycker att förändring kan vara lite skrämmande. Det är i nuet förändringar och drömmar uppnås och det gäller bara att behålla fokus för att uppnå dem.
 
Det finns ett uttryck som säger: "När du ändrar ditt sätt att se på något, är det förändringen du tittar påOm du kan gå tillbaka en stund och försöka att titta på din situation objektivt kan du oftast omdefiniera krisen på ett sätt som gör det lättare att hantera det hela. Oavsett vilken kris i livet du kan hamna inför så kom ihåg att allt är en fråga om perspektiv. Du kan försöka föreställa dig att krisen hände någon annan och de ber dig om råd om hur de ska hantera det. Vad skulle du säga till dem? Det är fantastiskt hur vi ofta kan veta det rätta svaren till våra nära och kära i krissituationer, men vi lyssnar sällan på våra egna råd. Dina känslor är alltid den rätta vägen, de visar dig vart du står och vad du drar till dig, gör det till en vana att lyssna på dem.
 
Detta kan vara svårt, men när du står inför en kris är en av de allra bästa sakerna du kan göra är att påminna dig själv om vad du har att vara tacksam över. Om du har problem med att ändra ditt perspektiv för att få en viss objektivitet, kommer denna tacksamheten hjälpa dig längs vägen. Att visa din tacksamhet kan få dig att känna åtminstone lite bättre inför den utmaning du står inför. Tänk på allt du har att vara tacksam över så kommer du snart att inse att du är mer välsignad än du ofta låter dig tro. 
 
Du vet redan att det är bra att fokusera på vad du är nöjd med i ditt liv, istället för vad du inte är nöjd med. Universum fungerar genom ömsesidig energi och reflekterar tillbaka  det du lägger din fokus och energi på. Det finns många uttryck som fångar essensen av denna princip. "lika attraherar lika" är ett exempel. Att vara tacksam för det du har är bara ETT bra sätt att hjälpa dig att övervinna svåra tider, men dock så kraftfull. Vi har själva mycket att vara tacksamma över och det stärker oss och vår fokus på nya drömmar och mål.
 
Så kom ihåg, följ dina känslor, uppmärksamma det du är tacksam över och du håller din fokus i linje med dina drömmar.
 
Herr T & Fru P
 


Hoppas ni kommer trivas :)

Det var lite rörigt bland kategorierna innan och det blev av någon mystisk anledning dubletter av flera och sedan så hamnade inte inläggen under rätt heller. Så bloggen har varit lite under uppbyggnad idag, stuvat om lite här och där. Sedan föll det bara i mig att göra om lite i designen också och sedan blev det så här :) Det var inte tanken från början att fixa med designen men det blev bara så ha ha. Vi är hur som helst nöjda och nu ska det vara enklet att hitta bland inläggen igen, och nu har ni alltid startsidan upp i en flik också som en läsare önskade. Hoppas ni kommer tivas med nya designen och skulle ni mot all förmodan inte se den utan ser fortfarande den gamla så uppdatera bara sidan :)
 


 
 


Förändra eller förbättra en befintlig relationer

Något nytt för oss är att vi får fler och fler mail gällande olika delar av attraktionslagen och dess verkan i olika situationer. Vi svara så gärna och ger råd genom våra egna erfarenheter och med attraktionslagen och positivt tänkande som grund :) Många frågor handlar mycket om relationer av olika slag. En del av livet som vi själva jobbat jätte mycket med. Relationer är ett känslosamt ämne och ibland kan det vara svårt att förstå varför en del relationer blir som de blir och hur man ska agera och tänka när det inte blir som tänkt eller trott. Jag skev ganska nyligen ett inlägg om relationer men då det verkar vara något många tänker på så skriver jag ett till som jag hoppas kan ge inspiration. 

 

Hur använder du då lagen om attraktion i relationer?

 

Fokusera på de bästa delarna när det kommer till din din partner eller vän. Eftersom det du gillar lockar du till dig mer av. Fokusera på ditt inre jag. Du måste ha en bra relation med dig själv först, på det här sättet kommer du att se till att du behandlar andra på samma sätt som du vill bli behandlad själv, med kärlek och respekt. Ändra dig själv istället för att fokusera på att vilja ändra din partner/vän. 

 

Fokusera inte på det som inte fungerar. När du känner att du har gjort tillräckligt så är det förmodligen ett tecken på att det är dags att du släpper taget. Lagen om attraktion är mycket kraftfull i relationer eftersom det ger dig möjlighet att dra till dig vad du vill ha, genom att vara selektiv snarare än att fokusera på att bli av med det du inte vill ha. 

Vi använder hela lagen om attraktion på ett eller annat sätt och i vissa fall är vi medvetna om det men de är många som inte är det. Till exempel när du träffar någon som är på dåligt humör och på grund av ditt goda humör helt plötsligt blir personen glad och mycket mer positiv igen. 

 

Lagen om attraktion kan hjälpa dig att förändra eller förbättra en befintlig relationer om du väljer att fokusera på det fina och bra i er relation . Kom ihåg att du redan påverka andra beroende på den energi du har i flödet. Tänk alltid positivt och du kommer att locka till dig positiva resultat.

 

(Länkarna i inlägget leder till relaterade inlägg)


 

 RSS 2.0