Skapa en visionboard ♥

Något väldigt populärt och effektivt är att göra en visionboard som den kallas. Och den kan enligt mig göras på hur många olika sätt som helst. Gör den i den stil som passar dig och ditt hem. Jag hade ett tag min visionboard som skrivbordsunderlägg på datorn. Jag använde mig helt enkelt av klipp och klista metoden via ett fotoprogram och sedan sparade jag den som en bild. Och mina bilder sökte jag mest via google. Jag har även gjort en visionborad på en anslagstavla som jag själv gjort i form av en gammal ram, hönsnät och klädnypor.  Passade vårt hem väldigt fint :)

 

En visionboard kan vara mycket användbart för att hjälpa dig att hålla dig fokuserad på att ha en tydlig illustrerad bild av vad du skulle vilja uppleva. Genom att stanna fokuserad kommer du att börja dra till dig mer av det du vill i ditt liv.

 

För att skapa din visionboard så kan du samlar bilder som matchar känslan av hur du skulle vilja att ditt liv ska vara. Bilderna skulle kunna omfatta det som du vill bli, saker som du vill ha i ditt liv, där du vill bo, bilder som visar vissa känslor som du vill känna, överflöd som du vill ha i ditt liv, vad som helst ...  Det är bara att vara så kreativa som du vill med din visionboard. Att skapa en visionboard är också en bra övning att göra med barn för att hjälpa dem att fokusera på sina drömmar och önskemål. Vi hade en sådan på en av barnens dörrar innan vi flyttade. Alla de saker som de ritade upp för ca 18 månader sedan har de idag. Jag säger det, barn är experter på detta. De om några kan leva sig in i sånt de vill ha, beskriva detaljerat och lever sig in i sina mål. Finns inga tvivel för vad de vill nå. Min näst minsta son brukar skoja om att det är hans förtjänst att lillasystrer finns idag då det var han som ritade en bild på ett lillasyskon, även om vi sagt att vi inte skulle ha några fler barn. Ja vem vet :)

 

För största möjliga nytta placera den någonstans i ditt hem där du kommer att se det regelbundet. Du kan också ta en bild av den, kanske med din mobiltelefon så att du kan titta på det när du inte är hemma om du vill. Vissa saker på din visionboard kan mycket väl komma in i ditt liv ganska snabbt, medan andra saker kan ta en stund längre. Men glöm aldrig bort att njuta av resan mot dina mål och tappa aldrig ditt fokus. 

 

Min nästa visionboard ska jag göra som ett videoklipp med bilder, musik och text som jag sedan ska ha på mitt skrivbord på datorn. Jag älskar musik och känner alltid så mycket mer när jag har musik som jag tycker om. Och när jag är klar med min ska jag visa upp just min personliga visionboard för er. Med den ska jag även beskriva och tipsa er hur ni kan göra en likadan med era mål i livet 

 

/Fru P

 

 ♥ Här ska ni få en otroligt inspirerande video på hur olika visionboards kan se ut 

 

 

 Visualisera Mera ♥

Vi blev tillfrågade om vi ville gästblogga i en blogg och självklart gjorde vi det. Vi vill självklart dela med oss av inlägget även här.
 
Istället för att observera ett problem som du vill ändra, tänk på situationen eller tillståndet som du vill att det ska vara i stället. Allt handlar om vart du lägger ditt fokus på hela tiden. Lägger du ditt fokus på bristen och avsaknaden av något eller på det du vill uppnå och förverkliga? Det du mest fokuserar på drar du bara mer till dig av. Konceptet är enkelt och även metoden. Vem som helst kan göra det, var som helst, när som helst  och med otroliga resultat.  På ett mycket påtagligt sätt kan man säga att dina fantasier är din verklighet, bra sådana och dåliga sådana, på gott och ont.  Lyckligtvis är det aldrig för sent att tänka om på något nytt, även om du nu är indragen i situationer du inte vill befinna dig i. Processen för visualisering är enkel, och det kräver inte någon avancerad kunskap. Om du kan hitta en lugn plats att göra det på desto bättre, om du inte kan oroa dig inte över det. Gör det på bussen om du vill. Om du kan låta bli utan avbrott medan du gör det är det bra bra. Du kan göra det med dina slutna ögon eller öppna. Du kan göra det sittande, stående eller ute joggandes. Allt du behöver göra är att skapa en visuell bild av vad du vill (inte vad du inte vill). 
 
 Skapa en visuell bild av tillståndet, omständighet eller situation som du vill att det ska vara (inte hur det är för närvarande ev oönskat är). För bästa resultat, när du har en tydlig bild av den verklighet du vill skapar, se till att placera dig i den bilden. Interagera med de delar av denna verklighet du visualiserar fram. Visualisering blir exceptionellt mer effektiv när den kombineras med positiva känslor. Det vill säga, när du har börjat visualisera hur du vill att något att vara - oavsett om det är ditt fysiska tillstånd eller dina livssituationer - tillåta dig att börja känna de känslor som är förknippade med dessa önskade tillstånd. Känn hur det känns att ha vad du vill ha som om du redan har det - perfekt hälsa, relation du har alltid velat ha, nya bilen eller Greklands semestern, vad det nu är, känn att det redan är dittt här och nu så blir det din verklighet. 
Tre enkla steg:

 
1.Visualisera din önskan, och vara noga med att inkludera dig själv i den.
2 Känn hur det känns att ha den önskade verkligheten här och nu.
3.Repetera om så önskas.

Esther och Jerry Hicks som skriver mycket och ingående om attraktionslagen och allt kring den beskriver att om man kan fokusera på en enda visuell bild bara i 17 sekunder så har den givit effekt och din förfrågan har hunnit ut i universum. De beskriver vidare att allt som krävs är 68 sekunder oavbruten fokus på din vilja för att få dig in i vibrerande linje med att låta det sedan ske.
En del väljer att meditera och använda visualiseringen den vägen, medan andra gör det på lunchrasten. Inget är fel, båda är rätt och båda är lika effektiva. Gör det som passar dig :)
 
/Fru P & Herr T


Vinn boken "The Secret"

Vill du vinna boken "The Secret" av Rhonda Byrne (värde 199 kr) så har du chansen nu, till dig själv eller kanske som en gåva till någon du vet skulle villja ha den. Vi lottar ut denna nya bok och du kan välja att ta en till tre lotter.
 
 
Om boken:
The Secret - Hemligheten innehåller praktisk kunskap som gör att läsaren får en större förståelse för och insikt om hur man blir mästaren i sitt eget liv.Budskapet handlar om att återupptäcka den dolda, outnyttjade kraften i sitt inre och den vetskapen för med sig glädje på alla områden i ens liv. 

The Secret innehåller visdom från samtida lärare och inspiratörer - kvinnor och män som är läkare och medicinare, psykologer, historiker, teologer och vetenskapsmän, samt ledande inom näringsliv och ekonomi - som har använt sig av hemligheten för att uppnå hälsa, välbefinnande och lycka.
 
Tävlingsregler:
 
1 lott: Ge oss feedback på våran blogg under detta inlägg i en kommentar, ris, ros eller både och. Vi vill gärna höra vad du tycker om allt från innehållet till tex längden på inläggen osv . Kanske vill du läsa mer om något specifikt ämne, eller vad du nu har att tycka till om. Vi är tacksamma för allas åsikter :)
 
2 lotter: Ge oss feedback och gilla vår sida på facebook 
 
3 lotter: Ge oss feedback, gilla vår facebooksida och följ oss via bloglovin.
 
Utlottningen sker den 11/8 kl: 20.00. 
 
En vinnare publiceras i bloggen den 12/8. 
 
 
 
Vi önskar er all lycka till!
 
/Herr T & Fru P


Lova dig själv....

 
 
 


Kortaste avståndet mellan två människor

Ja det är väl ändå ett leende.Tänk vad ett leende kan göra och vilken effekt det har. Att börja dagen med ett leende är det bästa som finns och vi som har en glad liten bebis här hemma som alltid vill leka och jollra varje morgon oavsett om klockan är 03.00 eller 10.00 så kan man inte annat än att le oavsett hur trött man än är. 

Men bara genom att ge ett leende på stan till en främling, eller sin granne och man får ett leende tillbaka gör så att man genast blir glad inombords. Tänk vad ett enkelt leende kan göra. Det drar till dig människor och människor tycker om att vara i din närhet. Vem vill inte vara med människor som är glada :) Bara att du känner dig nöjd och har ett leende på läpparna ger en känsla av positivitet inför allt du ska ta till dig under dagen. Och om du kan le till någon och känna lycka inför det, för vi pratar om ett äkta leende här, så kommer det gå som en spriral upp och din lycka kommer öka under dagen. Även om du skulle börja dagen lite krassligt så påverkar det även likväl ditt inre tillstånd som din fysiska hälsa. Att le mot andra människor kan göra mer än vad man tror, det kan muntra upp en människa som haft en lite tråkigare dag, känner sig ensam osv Sedan vet vi alla hur smittsamt ett leende kan vara och den smittan tar jag gärna emot, med glädje :) Sedan våga skratta åt dig själv. Snubblar du på gatan, bli inte upprörd eller generad. Skratta istället! Ta dig själv inte så seriöst, ha lite självdistans. 

 Ta detta som en liten utmaning för dig själv och känn skillnaden. Le mot folk du möter på gatan, inte ett litet blygt leende, inte eller ett artighetsleende utan ett riktigt stort varmt leende. 

 

/Fru P

 Be yourself -Tavla

Efter jag skrivit inlägget innan kände jag direkt att jag vill göra en tavla i ämnet. Så här är den, gratis för dig att ladda ner, skrva ut och rama in om du vill. Bästa kvalite blir det om du skriver ut tavlorna i bloggen på ett halvblankt fotopapper. Tavlan är i A4 storlek. Enjoy :)
 
/Fru P
 
 
LADDA NER


Våga vara du!

Alla kan låtsas vara någon man egentligen inte är, och man kan lura många genom att bygga upp en fasad som inte är du. Men du kan aldrig lura universum eller dig själv. Man kan låtsas vara någon annan för att man inte tycker att man är tillräckligt bra. Men vi är inte bara bra nog, vi är alla perfekta som vi är. Att vara sann mot sig själv och hålla den integriteten att våga vara den man är, är enligt mig själv väldigt befiande. Vi behöver inte följa andras normer och regler, inte heller göra saker bara för att göra andra lyckliga och nöjda. Är de inte redan nöjda med den du verkligen är, så kommer du aldrig göra vare sig dem eller dig själv lycklig. Universum ser inte till den fasad du håller upp för världen, den ser bara dig och älskar dig precis som du är. Och ditt liv kommer att bli mer framgångsrikt genom att du är sann mot dig själv och dina känslor. Att vara äkta är ett sätt att vara öppen. Att vara sig själv betyder inte tvinga på dina åsikter på andra människor. Det betyder inte heller att alla männsikor i hela världen kommer att älska dig, men vad spelar det för roll. Du kan älska dig själv och vara den du är och låta andra vara som de är oavsett vad de tycker om dig. Du är inte skyldig någon annan person en förklaring eller motivering för vem du är. Du är älskad precis som du är. I själva verket är kärnan i ditt väsen kärlek och inget som du kan göra kan koppla bort den kärleken. Kanske är det på tiden om du inte redan gjort det att erkänna för dig själv hur perfekt, hel och fullständig du är, som dig själv. 

 

/Fru P

 Bra start på dagen

På morgonen när jag vaknat och antingen njuter på min balkong eller sitter i bilen på väg till jobbet, har jag alltid samma rutin för att ställa in min fokus på positivitet. Först tänker jag på allt jag just nu är genuint tacksam över , sedan tänker jag på hur min dag ska se ut och vilka människor jag vill möta. När det gäller tacksamhet så har jag en "egen" regel, när jag tänker på sådant jag är tacksam över så ska det flyta, blir jag tvungen att tänka "hmmm, finns det något mer? " så är jag redan klar.
 
"Jag är tacksam över mina barn, min underbara fru, vårt hem och det fantastiska området vi bor i. Jag är tacksam över att ha ett jobb jag stormtrivs med och att jag har trevliga arbetskamrater.
Idag ska jag träffa positiva människor som uppskattar mig lika mycket som jag uppskattar dem. Det kommer att bli en rolig dag full av skratt "
 
 
Denna rutin hjälper mig och jag har hittills upplevt det jag ställt in mig på. Det låter kanske enkelt, och det är och ska vara enkelt att känna uppskattning och tacksamhet. 
 
Ha en underbar och trevlig dag :)
 
/ Herr T


Tro på att lycka är ett val

Det kommer alltid ske saker i livet och runt om i världen som du inte kan styra över. Det enda du kan styra över är ditt sinne och dina egna tankar. Så genom att öva upp en positiv mental attityd tar du första steget för att ändra ditt liv till det bättre. Tänkte ge lite tips på hur du kan hålla upp din positiva attityd:

 

♥ Var tillmötesgående mot människor du möter. 

 

♥ Att hjälpa andra människor att lyckas. Man kan hjälpa andra männsikor på många olika sätt. Du kan vara stöttande i andras val likväl som ge en hjälpande hand. 

 

♥ Uttryck din uppskattning där du står just nu. Även om du inte nått dina mål med din ev bostad så var tacksam för allt du kan finna uppskattning över. Bara att du känner uppskattning.

 

♥ Komplimanger - Alla älskar att få beröm. Lägg inte fokus på en persons brister. Utan lägg fokus på en persons bra egenskaper.

 

♥ Ändra din negativa inställning - Om du befinner dig i en situation över att bli arg över något, fokusera på något som du älskar till exempel din familj, din hund. Ge dig själv tid att ändra din negativa inställning till en som är mer positiv.

♥ Tro på att lycka är ett val. 

 

♥ Positiva affirmationer och visualisering.

Kom ihåg att livet är vad du gör det till och vi är alla här för att  lära oss nya saker varje dag. Lär av varje händelse, de goda och de dåliga och strävar efter att göra ditt liv bättre. Som med alla vanor, försök ta till vana att förbli positiv i alla situationer och börja med ett åtagande för dig själv att ta kontroll. Men börja i liten skala, börja uppmärksamma dina känslor, börja med att vilja ändra. Det här är även något vi får jobba med varje dag. När du tänker goda tankar, kommer du att attrahera bra saker i ditt liv och att upprätthålla en positiv mental attityd hjälper dig att stanna kvar på din väg att uppnå allt du vill och önskar.  /Fru P

 

"Det enda som du har kontroll över är ditt sinne."/Napoleon. 

 

 

 

 

 

 

 Grattis....♥

 
Du är vinnaren i utlottningen av en personlig illustrerad tavla. Stort grattis till dig :) Med dessa ord ska du få en tavla:  "Jag är fri. Jag är kraftfull. Jag är god. Jag är kärlek. Jag är värdefull. Jag har en mening. Allt är väl." Om du har lämnat din mailadress så kommer jag maila dig under dagen, om inte så lämna den gärna till mig i en kommentar.
 
Önskar er en mysig dag!
 
/Fru P


Våga släppa taget

Av egna erfarenheter så vet jag hur det är att hålla fast i saker, och med det menar jag människor som egentligen bara gjort en illa, situationer som man ältat om och om igen osv. Allt detta var en stor del av mitt liv för några år sedan. Jag höll fast i relationer som var i min närmaste omgivning då jag var rädd för att inte tillhöra, för att normen säger att blod är starkare än vatten. Men så var inte fallet för mig och det hade jag svårt att acceptera och kunde inte släppa taget helt enkelt. Jag drog till mig situation efter situation där den ena konflikten avlöste den andra. Även när det kom till negativa händelser i mitt liv så kunde jag inte släppa det som skett utan ältade vad som gick fel, men kom så klart aldrig fram till någon givet svar, som man oftast aldrig gör i konfliktsituationer. Jag ignorerade mina känslor och lyssnade aldrig på min magkänsla. Hela mitt jag kunde skrika att något var fel, men ändå kämpade jag motströms. 
 
 “There are things that we never want to let go of, people we never want to leave behind. But keep in mind that letting go isn’t the end of the world, it’s the beginning of a new life.”
 
När jag träffade min fru som hade mycket enklare att släppa taget om männsikor och situationer så började det sakta men säkert gå upp för mig hur illa jag själv behandlat mig själv. Sedan kom vi över attraktionslagen som gjode allt ännu tydligare hur i obalans jag var med mig själv. Med detta sagt vill jag förmedla hur viktigt det är att för det första lyssna på sina känslor som vi skrivit mycket om innan. Men även hur viktigt det är att vara egosistisk och se vad som är bäst för sig själv,
oavsett vad samhällest syn på saken är. 
 
Se livet som en forsande flod och du sitter i en båt, meningen med livet är inte att du ska kämpa och slita motströms utan följa med din egen ström. Våga släppa taget om saker som känns fel och våga lita på att stömmen tar dig åt rätt håll. När jag väl gjorde det, släppte taget om männsikor och händelser i det förflutna så blommade det upp så mycket mer positiva männsikor omkring mig och positiva händelser. Även om det för stunden kändes svårt så var det så enklet när man insåg hur bra man mår när man väl ser till sitt eget bästa och sitt eget mående. 
 
/Herr T
 
 
 
 


Jag är tacksam över....

Att solen skiner idag
Att jag har fått sovit bra
Att alla i familjen är friska
Att en gammal vänskap blommat upp igen
Att allt flyter på som det ska i livet
Att vi bor i detta fina område vi bor i
Att jag har så många fina männsikor runt omkring mig
 
Att börja dagen med att säga vad man är tacksam över gör att man få mer positiv energi inför den nya dagen!
 
 
Skriv gärna en tacksamhetslista du med och känn hur dagen börjar riktigt bra. Har du en blogg du skriver i så länka gärna till din tacksamhetslista :)
 
Önskar er en superbra dag 


Ta kontrollen idag

Det har sagts innan men är ändå värt att upprepas. Dina känslor är nyckeln till att lära dig att kontrollera dina tankar. När du uppmärksammar dina känslor och sedan agerar för att förbättra eller ändra hur du känner tar du kontroll över dina tankar och ditt liv. Syftet med attraktionslagen är att börja ändra ditt tankesätt från negativt tänkande till positivt tänkande. När tankarna oftast är positivt, då kommer erfarenheterna i ditt liv att vara mestadels positivt också. När du lär dig att stoppa alla negativa tankar, kommer du att vara i kontroll över din verklighet. Börja bli medveten om dina känslor genom att ta ett block med dig för en dag eller två. Anteckna vid 30 minuters intervall eller vad som känns rimligt för dig dina känslor. Är du arg? Trött? Stressad? Lycklig?Upphetsad? ivrig? Glad? Skriv dem alla. Den här övningen kan vara en bra överblick för dig själv även om den kan kännas löjlig. Sedan vid dagens slut kan du bara kasta dina anteckningar och börja om igen dagen efter. När man känner sig nedåt som arg, ledsen, olycklig, stressad, hitta några sätt att ändra om ditt humör.  Hitta minnen, tankar, eller människor du älskar att tänka på. Hitta allt du kan för att sen skapa en lista över sånt som får igång dig på ett positivt sätt. Nu när du kommer på dig själv att må dåligt igen, välj något från din lista du tror kan lyfta dig ur din negativa känsla och använda den, släpp inte den positiva känsla.  
 
Du behöver inte bara tänka positiva tankar för att skapa din perfekta verklighet - bara mestadels positiva tankar. Slå aldrig dig själv på fingrarna för att ha tänka negativt, bara ändra fokus till det positiva, eller den närmaste positiva känsla du kan nå. Du kanske inte kan hoppa från ilska till lycka i ett svep, men du kanske kan gå från ilska till besvikelse och därifrån blir hoppet inte så långt till irritation osv.  
 
 
Positiva tankar är starkare än negativa tankar  i alla fall! Genom att övervaka dina känslor, vilket är enkelt, får du en inblick i dina tankar.Genom att kontrollera dig själv när du mår dåligt, och ändra din energi tillbaka till ett positivt läge, kommer du sluta skapa negativa saker och händelser. Under tiden kommer du att börja uppleva mer och mer positiv händelser i ditt liv. Och det är ju alltid enkalare att vara positiv när det sker positiva saker i ditt liv. Och det är lättare att ta en motgång när det mesta annars är positivt i ditt liv. Allt du behöver göra är att göra ett åtagande, att arbeta hårt på det under en tid. Ditt sinne kommer att ta till sig detta snabbt och snart kommer du att kunna ha en större kontroll över ditt liv, och när du har kontroll över dina känslor och tankar  kommer din fysiska verklighet förändras för att matcha. 
 
 
/Fru P
 
 
 


Vi firar genom att ge en gåva

Jag berättade igår att vi hade en överaskning för att fira att så många hittat hit och att flera börjat följa oss via bloglovin.  Som ni vet illustrera jag tavlor och har gjort det till och från ett tag. Jag älskar framförallt att göra citat och ordspråkstavlor. Alla har vi våra favoritord som betyder något speciellt för oss. Nu vill jag ge en av er en gratis personlig sådan tavla med just ditt favorit citat eller ordspråk, designat efter din stil och smak. Du får den sedan utskriven på ett finare halvblankt fotopapper i A4 storlek. 
 
Det enda du behöver göra är att just berätta här under detta inlägg i en kommnetar vilket ordspråk eller vilket citat du vill ha på din tavla. Vinnaren dras den 21/7 ♥ 
 
Du får gärna tipsa via facebook eller din blogg om detta inlägg, men absolut inget tvång för att delta. 
 
En av mina favorit citat är "We are not human beings having a spiritual experience, but spiritual beings having a human experience."  Nu ser jag fram emot att läsa vilka era favoriter är. 
 
Lycka till
 
/Fru P
 
(Andra gratis tavlor finner du  --> här)
 
TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD!
 
 
 
 


Se och njut :)

Måste visa er denna otroligt vackra video som visar vilken underbar planet vi bor på. Sätt på högtalarna och njut och var stolt över vårt fantastiska hem 
 
 
 
/ Herr T & Fru P


♥-ligt välkomna

Blev jätte glad och lite paff när jag gick in nyss för att börja skriva ett inlägg och såg att vi haft 69 stycken unika besökare igår och över 200 sidvisningar. Jätte roligt! Och vi blir så himla glada över de fina kommentarer ni lämnar, då känner vi att vi får respons på våra inlägg och får höra ifrån er som läser hos oss.  
Vi är så glada att så många hittat hit så vi har en liten överaskning som kommer att komma upp på bloggen imorgon.
 
Hoppas ni haft en toppendag!
 
/Fru P
 
 
 


Lite sommarläsning

 
Det finns så många bra böcker att läsa och vi tänkte tipsa dig om dessa böcker som vi läst och gillar jätte mycket. De är även väl värda att läsa om flera gånger. Jag brukar alltid beställa via adlibris då jag tycker de har bra priser och snabb leverans. Men du kan finna dessa böcker även i andra butiker såklart. 
 
Attraktionslagen
I den här boken förklarar de bästsäljande författarna Esther och Jerry Hicks hur allt det du upplever, både önskat och oönskat, förmedlas till dig av universums mäktigaste lag: Attraktionslagen. 
 
Be så ska du få
Den här fascinerande boken av de bästsäljande författarna Esther och Jerry Hicks presenterar det ickefysiska väsendet Abrahams läror. Abraham förmedlar sitt budskap genom paret Hicks. Han lär oss olika kraftfulla processer med vilkas hjälp vi kan nå våra livsmål.
 
Hemligheten
The Secret - Hemligheten innehåller praktisk kunskap som gör att läsaren får en större förståelse för och insikt om hur man blir mästaren i sitt eget liv.

I boken lär man sig att tillämpa The Secret på alla sätt i livet, vare sig det handlar om hälsa, relationer, lycka, yrkeslivet eller pengar, och dessutom i samspelet med andra i världen.
 
Kraften
Den här boken vill visa dig vägen till ett fantastiskt liv. Du kommer att upptäcka otroliga saker om dig själv, ditt liv och universum. Livet är så mycket enklare än du tror. När du börjar förstå hur livet fungerar och vilken kraft du har inom dig kommer du att uppleva livets magi till fullo - och då kommer du att få ett fantastiskt liv!
 
Skapa din framtid 
Med Skapa din framtid fortsätter författarparet att uttolka Abrahams läror. Den här gången handlar det om hur vi genom att hela tiden ha en medveten avsikt med det vi gör inte bara kan uppnå det vi vill utan även njuta av varje steg på vägen. Livet blir en ständigt pågående och lustfylld resa, snarare än trista dagsetapper på väg mot tillfälliga lyckotoppar. 
 
Trevlig läsning!
 
/Fru P & Herr T


Så fick vi vårat drömhem

Vi vill dela med oss om hur vi lyckades få vårat drömhem som vi bor i idag. Vi bodde tidigare i ett område som började spåra ur, många missbrukare flyttade in i området och i samma hus där vi bodde. Barnen var rädda att gå ut själva och det började bli ohållbart. Vi bodde trångt och trivdes inte allt för väl. Jag blev gravid och sa då till min man att innan barnet är fött måste vi skaffa en bil (då våran gått sönder några månader innan) och flyttat till en större lägenhet  i ett barnvänligare område. Vi började spara pengar till en bil, men det gick trögt att lägga undan så mycket som vi behövde. Vi klagade mycket på vårt boende och situation, pratade nästan varje dag om hur vi vantrivdes och vad vi saknade. Det gick månader och det enda vi attraherade till vårt liv var mer av allt vi klagade över. Vi sökte alla möjliga lägenheter men fick ingen, månaderna gick. Man kan väl säga att vi var helt ur balans och borde veta bättre.
 
 
En dag åkte vi förbi med bussen igenom ett område vi aldrig åkt förbi förut och sa att här vill vi bo. Men att få en lägenhet där var enligt rykterna jätte svårt. De är få, mest villor och lång väntetid. Vi stannade upp och kom på oss själva hur vi betett oss. Klart vi inte kan få det vi önskar om vi hela tiden motarbetar våra önsknngar genom att hela tiden prata om hur dåligt och svårt allt är. Vi stannade upp och gjorde det vi egentligen visste att vi skulle göra, i otolighetens namn så hade vi tappat bort vårt rätta fokus.
 
 
 

Vi fick börja om och göra rätt helt enkelt. För det är ju enkelt egentligen. Vi började se på allt som vi trivdes med i vår bostad och var tacksamma för det. Tacksamma för att vi hade tak över huvudet. Tacksamma för den fina uteplatsen vi hade. Tacksamma för de snälla och omtänksamma grannar vi också hade.  Vi talade inte om det negativa utan fann alltid, varje dag något positivt i allt. Vi la helt enkelt om vårt fokus på det som var positivt i vårt liv genom tacksamhet. Vi började även meditera varje kväll för att tömma våra tankar och hamna i linje med oss själva igen.

 

Efter bara några veckor så kom ett erbjudande upp på en lägenhet just i det området vi ville bo i, vilket inte händer ofta. Det var bara 2 månader kvar till beräknad förlossning men vi kände ett lugn och var trygga i att allt skulle lösa sig. Pengarna till bilen kom in i vårt liv på oväntade sätt. Vi hittade vår bil ganska snart efter det och där var första önskan mottagen. Det var många som sökte lägenheten vi ville ha då den var finast i området efter att nyligen blivit helt nyrenoverad. En attraktiv bostad med andra ord för många. Utan att göra historien allt för lång så fick vi lägenheten trots många före oss i kön. Innan vi fick lägenheten eller erbjudandet var vi väldigt specifika i vår önskan. Vi ville bo där det skulle finnas nära till vattnet, helst med en badplats. Mycket natur och lekutrymme för barnen. Ett område där det fanns många barn och en bra skola. Ett hem med fin standard och mer utrymme. 

 

Bara 2 månader efter vi ändrade fokus och la ut vår önskan fick vi precis allt det vi bad om. Tacksamhet är ett enormt starkt verktyg i skapelseprocessen, det finns alltid något du kan känna genuin tacksamhet över oavsett hur svårt någonting verkar vara. Ett enkelt tips är att tänka på allt du är tacksam över som du upplevt under dagen precis när du går och lägger dig, avsluta med hur du vill att din morgondag ska formas. T.ex imorgon så vaknar jag pigg och utvilad, jag är mottaglig för lösningar, kommer möta människor som jag uppskattar och som uppskattar mig. Då du först sänt ut vibrationer om tacksamhet så är du i linje med dig själv och kommer att ta emot din önskan om morgondagen med mindre eller inget motstånd alls. Och ju mindre motstånd du har, ju lyckligare du känner dig, ju gladare du är.....ju lättare kommer dina önskningar komma till dig på de mest oväntade sätt . För du behöver inte alltid veta hur saker ska lösa sig, det tar attraktionslagen hand om. 

 

/Fru P & Herr T

 

 I promise myself...

Jag har gjort många illustrerade tavlor och denna serie tycker jag själv mycket om. Självklart delar jag med mig av den till er  gratis att ladda ner. De är i A4 storlek och bara att skriva ut och rama in. Du får självklart använda dem på din blogg också, men länka gärna hit då så fler kan få tag i dem. Enjoy :)
 
/Fru P 
 
 
LADDA NER
 
 
LADDA NER
 
 
LADDA NER
 


Vattnets påverkan av olika känslor

Vi såg för ett tag sedan en dokumentär om just vad den här videon tar upp. Det är en verklig tankeställare om du fortfarande inte tror att du påverkar din omgivning med dina känslor och tankar. Se denna otroliga video om hur vatten reagerar på allt från tacksamhet och ilska. Och tänk då att våra kroppar har upp till 60% vatten i sig , så vilken inverkan gör då inte dina tankar och känslor för dig och din omgivning tro 
 


All that we are

Jag gjorde denna tavla med ett av mina favoritcitat från Buddha. Självklart delar jag med mig av den till den som vill ha den. Bara att ladda ner via länken nedan och skriva ut för att rama in om man önskar. Du får även använda den på webben om du vill. Du får gärna länka hit om du använder den :)
 
/Herr T
 
 
LADDA NER
Storlek: A4


Hantera kontrasterna i ditt liv

När man inser hur attraktionslagen fungerar och förstår hur man medvetet kan skapa sin egen vardag och sitt liv genom positivitet kan det uppstå vissa frågor, " Varför upplever jag sånt som för mig är negativt trots att jag håller mig positiv så mycket jag bara kan? " eller " Jag attraherar INTE det jag önskar! ", för att förklara detta får vi börja i rätt ände. Vi människor är kött, ben och blod samtidigt som vi är energi, vi är en del av universums källenergi men samtidigt individuella.
 
 
Varje dag upplever vi kontraster som står i motsatts till det vi vill ha, många kontraster är sånt som du inte själv är direkt inblandad i som en svältkatastroff på tv eller en bilolycka utanför ditt hus, du har inte dragit till dig dessa upplevelser då du isådana fall skulle befinna dig i situationerna och inte titta på dem utifrån. Men lika viktigt för dig är hur du hanterar det du ser även om du inte är direkt påverkad. Ser du en olycka och personen tar sig ur bilen oskadd, tänker du då "han kunde lika bra ha dött" eller "vilken tur att det gick så bra". Vi befinner oss i ett mediasamhälle där vi varje dag får se olika katastrofer och andra hemskheter då media har sin fokus på just detta, det är bara du som medvetet kan välja hur du låter sånt påverka dig och vad du lägger din fokus på. Ett bra exempel är när 4000 människor 1993 samlades i Washington D.C. och mediterade och la sin fokus på att minska våldsbrott i staden i en månad, våldsbrotten gick ner den sista veckan med 15.6%. 
 
 
 
Om du aldrig upplever kontraster i ditt liv så kommer du aldrig veta vad du vill ha eller inte vill ha! Om vi tar ordet kontrast så betyder det i enkel form finns det svart så finns det vitt, för att uppleva  glädje måste du även kunna känna sorg. Så för att skapa din verklighet, för att skräddar sy ditt eget liv så upplever du sådant du inte vill ha, det i sin tur ger upphov till en önskan om det mottsatta. Du upplever kanske att pengarna inte räcker till, du har för lite. Det genererar en tanke om att du vill ha mer pengar, och så fort din tanke om att ha för lite pengar har formats sänder du ut vibrationen om att du har för lite pengar. Det är nu du måste fokusera på det du VILL ha, du vill ju inte dra till dig mer av att ha för lite. 
 
 
Vi människor har en konstig förmåga av att lättare kunna fokusera på det vi INTE vill ha istället för att fokusera på det vi VILL ha, och då källenergin tar emot dina vibrationer ovasett om du säger INTE eller ej så drar du till dig det du tänker på. Med andra ord tänker du på din avsaknad av pengar eller din livs kärlek så drar du till dig mer avsaknad av pengar eller kärlek, fokuserar du däremot på glädjen av att ha tillräkligt med pengar och kärlek så drar du till dig detta. Du får alltid det du fokuserar på mest.
 
 
 
 
 
Moder Theresa förstod tankens och fokusens kraft.  När hon blev inbjuden till ett möte mot krig svarade hon "Jag kommer inte till ett möte mot krig, men jag kommer om det är ett möte för fred." Ordlek tänker någon kanske nu? Tänk då på detta, i ett möte mot krig så ligger fokusen på just krig, alltså sänds en vibration ut från deltagarna om just krig, medans ett möte för fred lägger sin fokus på fred och deltagarna sänder ut en vibration som motsvarar detta.
 
 
 -Herr T


Stoppa negativa tankar

Det lättaste sättet är att hela tiden plantera glada och positiva tankar. När du försöker stoppa negativa tankar så lägger du då fokus på negativa tankar. Då attrahera du just det, även om du tänker jag vill inte tänka negativt så drar du just då till dig detta. Så istället plantera medvetet hela tiden positiva tankar, upskatta din goda hälsa, var tacksam över ditt hem. Ge komplimanger så ofta du kan, var tacksam för det du har i livet just nu. Då kommer du dra till dig mer av just det. Tacksamhet och ordet "tack" har en kraftfull effekt och med tiden då du fokuserar på positiva saker kommer du bara dra till dig just positiva erfarenheter i ditt liv. Så oror dig inte över de negativa tankar som kommer till dig. Släpp dem utan att lägga ner mer tid på dem, låt dem flyga iväg från ditt sinne som en lätt ballong. Det finns inget förflutet för attraktionslagen, bara nuet. Så att tänka och bekymmra sig över det förflutna leder ingenstans.

 

Kom ihåg att attraktionslagen alltid agerar i nuet. 

 

-Så om du pratar negativt om ditt förflutna kommer attraktionslagen ge dig just de känslor och tankar i ditt

NU!-

Styr sinnet mot njutbara tankar. Se i din närmaste omgivning och lägg märke till något som gör dig glad. När du fokuserar länge på det kommer dina positiva känslor inför det att öka. Uppskatta hur du känner dig. Välj sedan fler saker att se i din omgivning som gör dig glad och som ger dig känsla av uppskattning och lycka. Eftersom uppskattningens vibration är den mest kraftfulla förbindelsen mellan ditt fysiksa och ditt icke fysiska jag, kommer den här processen också att placera dig i ett sådant läge att du kan ta emot ännu klarare vägledning från ditt inre väsen.

 

Detta kan göras när du tex står i kön i affären eller kanske sitter i bilen.

 

Du kanske uppskattar det fina vädret, kvinnans fina jacka framför dig i kön, den söta flickan i barnvagnen, det fina huset osv

 

Varje gång du uppskattar något,

 

 

fömedlar du till universum "mer av sånt här tack" :)

 

/Fru PBörja affirmera medvetet

En affirmation är en tanke eller ett ord vi säger, vare sig tyst till dig själv eller högt. Några av våra tankar samarbeta med oss, medan andra tankar kommer att arbeta mot oss, stoppa oss från att nå våra mål och önskningar. Mycket enkelt kan man säga att positiva affirmationer är korta positiva uttalanden, som avser att ersätta negativa tankar med positiva själv-vårdande övertygelser.

 

En positiva affirmationer är en mening som du har sagt till dig själv i beslutsamhet att lyckas med, börjar alltid med "jag kommer" eller "jag kan".  Syftet med en positiv affirmation är att ändra din negativa självkänsla och det finns naturligtvis många sätt att hjälpa din mentala omskolning. Genom att ändra dina självbild kan du faktiskt börjar känna dig bättre. Du kan programmera om ditt sinne för att njuta av större lycka, rikedom, kärlek, framgång, hälsa och mycket mer.

Bara genom att ändra vad du säger till dig själv.

 

"Det känns bra och det kommer att gå bra idag"
"Jag skapar nu mitt liv exakt som jag önskar det"
"Jag är lugn, trygg och säker varje dag"
"Jag älskar mig själv"

 

 Här är en fantastik video med massa inspirerande affrimationer  

 

/Fru P

 Attraktionslagen

Attraktionslagen är en universell lag likväl gravidationslagen eller någon annan lag. Den är alltid där och den verkar alltid för dig. Hur du sedan väljer att dra den till din fördel eller ej är upp till dig. Allt i vårat universum består av energier, stolen du sitter på, blomman du luktar på och även du. För att förstå vad attraktionslagen är måste du först inse att du består av vibrationer av energier. Alla dina sinnen är en tolkning av vibrationer omvandlat till vad vi kallar fysiks form. Din tv tar emot sända vibrationer och omvandlar det till en bild, likväl tar du emot vibrationer från allt runt omkring dig och formar din fysiska verklighet. Vi är både en sändare och en mottagare av vibrationer. Även våra tankar är en form av energi och därför är våra tankar så kraftfulla för vår förmåga att attrahera det vi önskar eller inte önskar till fysisk form. Positiva tankar ger positiva känslor vilket i sin tur ger dig den framgång du önskar i livet. Negativa tankar gör det motsatta, drar dig längre ifrån dina mål och drömmar. Allt vi upplever som fysiskt är en förlägning av källenergin som är ren och positiv och som vi alla kommer ifrån och består av. 
 
 
Vårt rätta element är när vi är som mest posistiva och strävar efter lycka. Det är inte alltid så lätt, det är en omställning mentalt. Men för att få kontrollen om attraktionslagen måste du börja med att ta kontrollen av dina tankar. 
 
 

Står du en en lång kö på ICA och känner frustrationen växa i dig så lägg fokus istället på barnet framför dig som du tycker är så söt, eller fokusera på den där snygga tröjan tjejen i kön brevid har på sig. Du måste ändå stå i kön, så varför inte då bara välja att se till det positiva du kan hitta omkring dig. Så småningom kommer du att kunna träna ditt sinne på ett sådant sätt att detta kommer att bli lättare med tiden och gå på automatik.

 

För att uppnå lycka och nå dina mål i livet har vi ett enkelt redskap som är dina känslor. Dina känslor är ett vägledningssystem som säger om du är nära eller långt ifrån det du i grunden är och det som krävs för att du ska kunna attrahera det du önskar. Det finns många ord för våra känslor, men i huvudsak är det negativa eller positiva oavsett hur många benämningar vi sätter på dem. Känner du frustration, ilska eller någon annan stark negativ känsla så är du vibrationsmässigt långt ifrån det du vill ha i ditt liv, medan om du är tacksam, glad eller kärleksfull som är tre positiva känslor så är du i linje med din källenergi och närmare dina önskningar. Ett vanligt uttryck inom attraktionslagen är att lika attraherar lika, och känner du då mycket negativa känslor så attraherar du mer av det och sådana situationer i ditt liv och vise versa.
 
 
Därför är dina tankar och känslor det viktigaste och kraftfullaste vertyget för att du ska få det liv du önskar och förtjänar. Det är aldrig försent att vända blad, att ändra livssyn och inställning, det kan du börja med nu oavsett vad du kommer ifrån eller vilka förutsättningar du anser dig ha. Attraktionslagen är lika verklig som gravitationslagen oavsett om du vet det eller ej. Ett barn som inte vet eller fått lära sig att det finns gravitation kommer inte magiskt att börja sväva tills någon berättar att det inte fungerar så. 
 
 
"You can start with nothing .. and out of nothing or no way - a WAY will be provided"
 
 
 
 
 
 
 
Fru P & Herr T
 
 


Fler besökare

Vi vill självklart nå ut till många läsare direkt och har börjat använda oss av Blogstart, en trafiksida där man finner andra bloggar och även andra bloggar oss :) Hur bra som helst! 
 
 
Kärlek
 
Fru P & Herr T
 


Det var en gång....

Denna blogg blev född i en tanke om att både inspirera andra men även för oss själva att utveckals i. Vi som skriver i den här bloggen är ett lyckligt gift par med många barn bosatta i en mindre stad i södra Sverige. Vill börja berätta hur vi fick upp ögonen för attraktionslagen som är en lag lika verklig som tyngdlagen eller alla andra lagar vi är medvetna om. 
 
 
Efter många år med en otrolig svår smärta i kroppen kom till ett stadium där det inte längre var hållbart för varken mig eller min man. Efter att ha träffat många olika läkare, fått prova på många olika mediciner osv så fick jag domen att detta kommer jag få leva med i resten av mitt liv. Jag fick diagnosen Fibromyalgi...en sjukdom enligt dem som jag aldrig skulle bli frisk ifrån. Mitt i detta flyttade vi till en annan stad och fick där en ny läkare som tog över min behandling. En äldre man som jag uppfattade som burdus, men ändå trygg på samma gång. Han sa något till mig som fick mig att gå i taket. "Du har själslig smärta" säger han. Jag var fly förbannad och tyckte han var en flummig läkare och jag skällde ut den här mannen för noter. Undrade om han fått sin läkarutbildning på flower power tiden?? Men han satte i frö i mitt huvud trots mitt enorma motstånd mot detta. Det gick inte att förneka mitt förflutna som bestått av många smärtsamma situationer sedan barndomen fram till vuxen ålder.
 
Gick förbi biblioteket för att finna något inspirerande att läsa vilket kunde bli svårt då jag inte läser böcker över huvudtaget annars. Fann Mia Törnbloms bok "Så dumt". Både jag och min man läste boken. Den var bra. Sedan började vi läsa hennes andra bok "Självkänsla nu" och det var på rätt väg...men något fattades för oss i tanken om att vända sin livsinställning som vi inte fann i böckerna. Ännu ett frö sattes i mitt huvud och både jag och min man var inne redan då på attraktionslagen utan att veta om det när vi pratade om Mias böcker. Sedan från ingensans på internet fann jag boken "The secret" och fick veta att det även fanns en film i samma namn. Då jag hellre ser på film än läser böcker så såg vi den jag och min man en kväll. Där var ju allt vi pratade om efter vi läst Mias böcker, vi var på rätt väg. 
 
 
Idag nästan 2 år senare så levar jag helt utan smärta, utan medeciner. Jag och min man har insett att vi kan styra vårat liv till fullo och att attraktionslagen är lika verklig och kraftfull som alla andra lagar vi har. Vi har fått uppleva många snabba positiva förändringar i livet bara genom att ändra livsinställning och synsätt. Vi vet idag att tankens kraft är enorm, och det du tänker och känner attraherar du in i ditt liv. 
 
Vi hoppas du finner mycket inspiration hos oss och följ gärna bloggen i bloglovin 
 
 
 
Fru P & Herr T
 
 
 
 


RSS 2.0