Skapa en visionboard ♥

Något väldigt populärt och effektivt är att göra en visionboard som den kallas. Och den kan enligt mig göras på hur många olika sätt som helst. Gör den i den stil som passar dig och ditt hem. Jag hade ett tag min visionboard som skrivbordsunderlägg på datorn. Jag använde mig helt enkelt av klipp och klista metoden via ett fotoprogram och sedan sparade jag den som en bild. Och mina bilder sökte jag mest via google. Jag har även gjort en visionborad på en anslagstavla som jag själv gjort i form av en gammal ram, hönsnät och klädnypor.  Passade vårt hem väldigt fint :)

 

En visionboard kan vara mycket användbart för att hjälpa dig att hålla dig fokuserad på att ha en tydlig illustrerad bild av vad du skulle vilja uppleva. Genom att stanna fokuserad kommer du att börja dra till dig mer av det du vill i ditt liv.

 

För att skapa din visionboard så kan du samlar bilder som matchar känslan av hur du skulle vilja att ditt liv ska vara. Bilderna skulle kunna omfatta det som du vill bli, saker som du vill ha i ditt liv, där du vill bo, bilder som visar vissa känslor som du vill känna, överflöd som du vill ha i ditt liv, vad som helst ...  Det är bara att vara så kreativa som du vill med din visionboard. Att skapa en visionboard är också en bra övning att göra med barn för att hjälpa dem att fokusera på sina drömmar och önskemål. Vi hade en sådan på en av barnens dörrar innan vi flyttade. Alla de saker som de ritade upp för ca 18 månader sedan har de idag. Jag säger det, barn är experter på detta. De om några kan leva sig in i sånt de vill ha, beskriva detaljerat och lever sig in i sina mål. Finns inga tvivel för vad de vill nå. Min näst minsta son brukar skoja om att det är hans förtjänst att lillasystrer finns idag då det var han som ritade en bild på ett lillasyskon, även om vi sagt att vi inte skulle ha några fler barn. Ja vem vet :)

 

För största möjliga nytta placera den någonstans i ditt hem där du kommer att se det regelbundet. Du kan också ta en bild av den, kanske med din mobiltelefon så att du kan titta på det när du inte är hemma om du vill. Vissa saker på din visionboard kan mycket väl komma in i ditt liv ganska snabbt, medan andra saker kan ta en stund längre. Men glöm aldrig bort att njuta av resan mot dina mål och tappa aldrig ditt fokus. 

 

Min nästa visionboard ska jag göra som ett videoklipp med bilder, musik och text som jag sedan ska ha på mitt skrivbord på datorn. Jag älskar musik och känner alltid så mycket mer när jag har musik som jag tycker om. Och när jag är klar med min ska jag visa upp just min personliga visionboard för er. Med den ska jag även beskriva och tipsa er hur ni kan göra en likadan med era mål i livet 

 

/Fru P

 

 ♥ Här ska ni få en otroligt inspirerande video på hur olika visionboards kan se ut 

 

 

 Postat av: SjungandeMamman

Tack! Att fynda på rea är en rätt go känsla :)
Vilken trevlig blogg ni har!

2012-08-01 @ 21:24:19
URL: http://sjungandemamman.blogspot.com
Postat av: Jennifer

Men vad roligt, en sådan måste jag göra :). Tack för tipset! Ha en bra helg! Kram Jennifer

2012-08-03 @ 23:29:17
URL: http://wwwmittlivsomjag.blogspot.com

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0