Våga gå ur din trygghetszon

Många undviker att säga vad de tycker och tänker i rädsla av konflikter, och för att undvika våra rädslor när helst vi kan slippa att möta dem. Vi har kommit till en punkt där vi värderar rutin mer än det okända, och säkerhet över spontanitet. Och ändå är det ofta de saker som gör oss osäkra det som utmanar oss mest och ger oss mer erfarenhet. Vi önskar att vi slapp gå egenom dessa känslomässiga stormar, fast det är just dessa som stärker oss många gånger. Dem ger oss en mognad och ansvarstagande, och tänker du efter, vilken bättre lärare kan vi ha än våra egna direkta erfarenheter.

 

 

Bekvämlighet kan många gånger komma från rädslan för det okända och rädslan för att misslyckas. Vi känner oss säkra inom dessa ramar, men i verkligheten är denna bekvämlighet en gjuten bur som skiljer oss från vår egna storhet. När vi inte vågar utmana oss själva att vara mer, så nöjer vi oss med medelmåtta. Vi känner på oss vad det är som saknas i vårat liv, men vi agerar inte för att ändra till det vi känner och vill. Rädslan för att misslyckas överskuggar vårt fulla potential, vårt sinne övertygar oss om att vi inte är kapabla till mer och större saker, så vi står still.

 

 

Vi klänger oss fast vi bekvämlighet då vi fruktar vår egen storhet. Det är säkrare att stå i skuggan än att stå i rampljuset, för där riskerar vi kritik och utomståendes bedömningar. Storhet kräver modet att stå själv och inte kompromissa om våran egen sanning. Det puschar oss till ändring och får oss att utvecklas som individer. Att tro och lita på sig själv, att behålla sin intigritet utan att överge oss själva för att behaga andra....det är sann storhet. 

 

Om du stänger av dina känslor för att det känns bekvämare att distrahera dig själv med "ytliga" nöjen istället för att se till ditt inre och släppa din smärta och sluta ignorera hur du känner, Var ärlig med dig själv och tillåt dina förträngda känslor att komma fram och ge dig möjligheten att släppa dem.

Våga vara den du verkligen är och ge dig själv möjligheten att nå ditt fulla potential. Se till att du mår bra och börja släppa gamla uråldriga värderingar och vanor. Ska du vara bekväm så var bekväm över dig och ditt inre, våga tro på att dina känslor guidar dig mot det du vill uppnå och förkroppsliga den storhet du besitter.

//Herr T

 

 

 
 

 Postat av: Anettte

känns svårt att lära en gammal hund att sitta :(

2012-10-18 @ 08:45:08
URL: http://www.mammajersmyr.bloggplatsen.se
Postat av: Tikka

Bra inlägg. mycket att tänka på efter att ha läst det måste jag säga


Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0