Hantera motgångar

Något vi alla möter i livet är utmaningar och motgångar av olika slag, sedan hur vi hanterar dem är ofta olika. Vår familj har just mött en motgång som har med vår ekonomi att göra och många skulle kalla det för en kris. Men vi väljer att se det hela som en utmaning och en möjlighet till att öppna nya dörrar. Genom att behålla lugnet, ändra perspektiv och hålla fokus vet vi att detta inte behöver vara något större gupp längs vägen, det blir vad man gör det till. 
 
Lugnet finner vi i att lägga extra tid till egentid, till att andas djupt och inte låta någon som helst stress ta överhand. När nu detta beskedet kom så hetsade ingen av oss upp sig, vi tog en liten pause och sedan tog vi upp alla fördelar vi kunde se i detta oavsett om de inte är jätte stora så talade vi om dem och peppade varandra. Beskedet kom inte som en jätte stor överaskning då som vi vet, det vi fokuserar på drar vi till oss. Vi hade fokuserat på förändringen och den kom nu, inte senare som man gärna lite fegt vill när man tycker att förändring kan vara lite skrämmande. Det är i nuet förändringar och drömmar uppnås och det gäller bara att behålla fokus för att uppnå dem.
 
Det finns ett uttryck som säger: "När du ändrar ditt sätt att se på något, är det förändringen du tittar påOm du kan gå tillbaka en stund och försöka att titta på din situation objektivt kan du oftast omdefiniera krisen på ett sätt som gör det lättare att hantera det hela. Oavsett vilken kris i livet du kan hamna inför så kom ihåg att allt är en fråga om perspektiv. Du kan försöka föreställa dig att krisen hände någon annan och de ber dig om råd om hur de ska hantera det. Vad skulle du säga till dem? Det är fantastiskt hur vi ofta kan veta det rätta svaren till våra nära och kära i krissituationer, men vi lyssnar sällan på våra egna råd. Dina känslor är alltid den rätta vägen, de visar dig vart du står och vad du drar till dig, gör det till en vana att lyssna på dem.
 
Detta kan vara svårt, men när du står inför en kris är en av de allra bästa sakerna du kan göra är att påminna dig själv om vad du har att vara tacksam över. Om du har problem med att ändra ditt perspektiv för att få en viss objektivitet, kommer denna tacksamheten hjälpa dig längs vägen. Att visa din tacksamhet kan få dig att känna åtminstone lite bättre inför den utmaning du står inför. Tänk på allt du har att vara tacksam över så kommer du snart att inse att du är mer välsignad än du ofta låter dig tro. 
 
Du vet redan att det är bra att fokusera på vad du är nöjd med i ditt liv, istället för vad du inte är nöjd med. Universum fungerar genom ömsesidig energi och reflekterar tillbaka  det du lägger din fokus och energi på. Det finns många uttryck som fångar essensen av denna princip. "lika attraherar lika" är ett exempel. Att vara tacksam för det du har är bara ETT bra sätt att hjälpa dig att övervinna svåra tider, men dock så kraftfull. Vi har själva mycket att vara tacksamma över och det stärker oss och vår fokus på nya drömmar och mål.
 
Så kom ihåg, följ dina känslor, uppmärksamma det du är tacksam över och du håller din fokus i linje med dina drömmar.
 
Herr T & Fru P
 


Postat av: Izabell

Tack för ett fint och klokt blogginlägg! <3

Kramar Izabell

2012-09-09 @ 22:58:36
URL: http://mysbella.blogg.se
Postat av: Adriana

Hej och tack för blogginlägget! Vilken fin omgivning ni bor i. Förstår att ni är tacksamma över den. /Adriana

2012-09-10 @ 11:13:11
Postat av: Anettte

vilket pepprande inlägg .... får nog ta mig i kragen o försöka se positivt på saker o ting !!!
kram

2012-09-10 @ 14:19:18
URL: http://www.mammajersmyr.bloggplatsen.se
Postat av: carina tidlund

Så tänkvärt och fint skrivit av dej!

2012-09-11 @ 02:57:48
URL: http://cinnasfoton.blogspot.com
Postat av: Panki

Kloka ord. Saker man vet, men behöver påminnas om. Tack :-)

2012-09-11 @ 20:57:02
URL: http://pancake.webblogg.se

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0