Balsam för själen

Det är många som tror och känner att det är svårt att meditera. Man kanske inte vet hur man ska komma igång eller vad det är för någonting. Att meditera är som balsam för själen. I detta samhälle fyllt av intryck och information som stömmar till oss dagligen är det viktigt att hinna ta hand om vårt inre. Meditation är vägen till tömning av tankar. Det hjälper dig också i att få insikt och inspiration.

 

Den största utmaningen för mig när jag började var att sitta still och inte tänka på vad jag skulle laga för middag på kvällen. Det är en träningssak att lära sig att tömma huvudet och vända sig innåt och bara slappna av. Jag tycker att det hjälpte i början att ha låg avslappnande musik, det finns även meditationsskivor där någon guidar dig egonom en hel meditation. Det kan vara en bra start om man har svårt att hålla fokus.

 

Det finns många sätt att meditera på, man kan meditera på bara 10 minuter likväl som man kan meditera i en halvtimme. De kortare är med en pause i vardagen där du får en chans att få tillbaka lite energi och andas. Medan de längre kan du uppnå så mycket mer med. Jag har själv svårt att få tiden till de längre meditationerna, men det är inget man måste göra varje dag heller. Men jag försöker att få in en längre några gånger i månaden. När man väl börjat inser man verkligen värdet i det och vilken nytta det gör. Likväl som en del går till gymmet för att ta hand om sitt yttre och sin hälsa så är detta lika nyttigt för ditt inre. 

 

Inför en meditation

 

✔ Släpp viljan. Avstår från att försöka uppnå andliga upplevelser som du har hört talas om. Det finns ingen mål att nå. Gå in i detta utan några förväntningar.

 

✔ Se till att du är utvilad innan du börjar. Jag har gjort detta många gånger på kvällen när jag är trött och det slutade alltid med att jag bara somnar. Det är svårt att göra stora framsteg i meditation om du ständigt somna, eller hur :)

 

✔ Meditera i behagliga miljöer. Välj en fridfull omgivningar. Undvik att ha hög musik i bakgrunden eller att vara på en plats där det är full aktivitet utanför rummet. 

 

✔ Släpp alla måsten. Om du går in i detta för hårt kan det bara bli ett hinder med tankar som jag måste uppleva, jag borde, ger bara onödiga spänningar och tankar.

 

✔ Slappna av. Det kan vara svårt att koppla av ibland, speciellt om du just har gjort massor av saker innan din meditation. Kom i stämning för meditation genom att ta ett varmt bad, lyssna på lite lugn musik eller bara ta en promenad innan. 

 

✔ Meditation inte är tänkt att vara en smärtsam övning. Sitt inte på ett hårt trägolv eller på en hård stol. Ha på dig bekväma kläder och sitt på en skön plats. Jag brukar sitta i sängen eller i soffan som exempel.

 

 

En ständig ström av intryck hindrar oss från att uppleva världen som den är. Mycket av våra tankar handlar inte om här och nu. Genom meditation lär vi oss hur man observera utan filter, känslomässig partiskhet och subjektiva åsikter. Vi blir mindre fast i det känslomässiga innehållet i vårt liv. Sanningen förverkligas med uppväckta klara ögon. I processen upplever vi vilka vi verkligen är. 

 

 

Kan rekomendera er att kika in på meditera dig fri för mer tips och inspiration. Där kan du även få många praktiska tips hur du går till väga från början till slut. Lycka till och ta hand er!

//Fru P

 

 Postat av: Izabell

Tack för tipsen! ♥

Kraam Izabell

2012-09-13 @ 22:00:06
URL: http://mysbella.blogg.se
Postat av: Mia

Så många och bra tips, ska absolut försöka mig på någon gång! Väntar in lugnet bara hemma lite :-D

Önskar trevlig helg!!

2012-09-14 @ 10:06:18
URL: http://fredthevov.blogg.se
Postat av: Diva's

har försökt några gånger utan störra framgångar tyvär :/

2012-09-15 @ 15:04:23
URL: http://www.nattstad.se/Divaliciouz
Postat av: Tommy

Hittade hit via Annelie Svensson.
Fick tipset av henne att höra av mig till dig då jag söker någon som kan hjälpa mig med en bloggdesign. Så min fråga är , har du möjlighet att hjälpa mig med bloggdesign?

2012-09-17 @ 07:58:05
URL: http://tommytott.blogg.se
Postat av: Marie

Men åh.. det här är första gången på länge jag inte slutat läsa en text efter bara två ord. Började genast andas riktigt och släppa allt utanför mitt huvud några sekunder. Så tack för en bra text! :)

2012-09-18 @ 13:30:34
URL: http://marytheory.blogg.se

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0