Skapa ett personligt klipp

Ni har säkert som jag suttit vid you tube och tittat på inspirerande klipp med fin musik och kloka ord, och jag tänkte visa hur du kan göra ditt eget you tube klipp med dina favorit bilder, visdomsord eller varför inte göra din visionboard på detta sättet. Sedan kan du dela med dig av ditt klipp eller bara njuta av det själv. 
 
Du börjar med att spara alla de bilder i datorn du vill använda dig av, ett tips om du vill skriva din visioner eller visdomsord på dina bilder är att du använder det här gratis fotoprogramet för lägga på text på dina foton. När du är klar med alla bilder du vill använda dig av så använder du sedan Picasa, har du inte det så kan du ladda ner det gratis  Här.
 
Ta nu fram dina bilder ur den mappen de ligger i och sedan lägg dem längst ner till vänster.
 
 
Sedan högst upp i menyn trycker du på skapa/film/från urval.
 
Då kommer du hit.
 
 
Trycker du på fliken film kan du välja att lägga till musik, det måste vara musikfiler som ligger på din dator. Du kan även där välja hur dina bilder ska visas och övergången mellan bilderna ska vara. Även vilken storlek ditt klipp ska ha. Här kan du även välja att anpassa din musik efter dina bilder så det synkas på ett bra sätt, så musiken inte tar sluta innan alla foton visats eller tvärtom :)
 
Trycker du på fliken bild kan du lägga till och ta bort bilder. Även lägga till en text på förstasidan, vad ditt klipp heter kanske och datum. Valfritt. Välja bakgrundsfärg och textfärg. Du kan även lägga till text till varje bild här om du vill och där kan du under mallar välja hur texten ska visa sig. Vad du än gör kan du ändra i efterhand så testa dig fram vad du tycker ser bäst ut.
 
Under fliken klipp så skapar du sedan ditt färdiga verk. Vill du lägga upp den på you tube för att sedan få en html kod så du kan lägga upp ditt klipp på din blogg eller dela den på din facebook så trycker du där bara på you tube ikonen. Annars kan du välja att bara trycka på skapa film för att sedan ha den sparad på din dator. 
 
Jag tycker det här är jätte roligt att göra och det tror jag också ni kommer tycka när ni väl kommit igång :)
 
För att visa hur ett exempel på hur det kan se ut så har jag lånat lite bilder från Googel och laddat ner en låt     som jag tycker om. Har ni några frågor eller fastnar på vägen så lämna bara en kommentar så kan jag se om jag kan hjälpa till! 
 
/Fru P
 
 
 
 
 
 


Postat av: Daniel

Det där var en bra ide, ska prova någon gång :)

2012-09-12 @ 02:29:23
URL: http://rymdtomten.blogg.se
Postat av: kaffehörnan

Tack så mycket
De ska jag titta närmare på, jag gör en del klipp och lägger på Youtube

2012-09-12 @ 09:37:01
URL: http://www.kaffehornan.se
Postat av: Anonym

Kanon=)Men videoklippet du visar är privat så ser inget=(

2012-09-12 @ 09:54:04
Postat av: Anonym

Nu ser jag fint=)

2012-09-12 @ 12:06:55
Postat av: jessica

Hejsan och god kväll. =) Ja men tusan jag ska nog leka lite ikväll. Visar sen när jag är färdig. =) Ha en bra kväll. kram

2012-09-13 @ 17:50:36
URL: http://www.plusfamilj.blogspot.se/

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0